WWW.BUTCHERBART.BE
< BACK
BESTEL ONLINE >

TRAITEUR & FEESTEN

KOUDE APERITIEFHAPJES

VERRASSINGSBROOD
Decoratief uitgehold brood opgevuld met 35 rijkelijk belegde mini sandwiches
(dit kan smakelijk zijn in de late uurtjes of gewoon als klein hapje)
Supplement per extra sandwiches


TAPAS SCHOTEL (4 tot 6 personen)
Rijk gevulde schotel met verschillende soorten olijven, tapenades,zongedroogde tomaten, aangevuld met buitenlandse charcuterie en focaccia

ASSORTIMENT APERITIEFGLAASJES/ 6 stuks (2 van elke soort)
• Pastei van ree met crumble van speculaas en confijt van mango.
• Scampi’s met zongedroogde tomaten en zachte curry dressing
• Slaatje van grijze garnalen met brunoise van tomaten.

Tevens bieden wij u een ruim assortiment tapas: olijven, zongedroogde tomaatjes, ansjovis, peppadews, aarbussels, kaasrolletjes, salami…
€ 48,00 / st


€ 1,20 / st


€ 42,00 / st



€ 12,90 / 6 st
NAAR ONZE FEESTFOLDER

WARME APERITIEFHAPJES

• Luxe ovenklare hapjes
(kaas & ham, vol au vent, vis & garnaal)
• Mini pizza’s
• Mini worstenbroodjes
• Apéro kippenboutjes
• Mini hamburger
• Mini tapas quiches

Bovenstaande hapjes dienen enkele minuutjes (5-10) opgewarmd te worden in een voorverwarmde oven op 180°C

• Mini kaaskroketjes
• Mini garnaalkroketjes

Deze dienen nog eventjes gefrituurd te worden.

WARME APERITIEFSCHAALTJES
• Traaggegaard gelakt buikspek met brie en heidehoning
• Duo van scampi en st-jacobsvrucht in zacht kreeftensausje

Deze hapjes worden geserveerd in porseleinen ovenschaaltjes, waardoor € 1 waarborg per schaaltje zal aangerekend worden.
€ 9,80 / 12 st

€ 9,80 / 12 st
€ 12,90 / 15 st
€ 5,80 / 12 st
€ 12,90 / 15 st
€ 11,90 / 12 st




€ 8,90 / 12 st
€ 9,80 / 12 st




€ 2,80 / st
€ 3,20 / st

KOUDE VOORGERECHTEN

Trio van wildpasteien
De lekkerste wildpasteien op een bord met garnituur vergezeld met aangepaste confijten

Carpaccio van rundsfilet
Een bord rijkelijk belegd met eerste keuze rundsfilet, parmezaanschilfers, rucola en huisbereide groene pesto

Tomaat garnaal
Belgische tomaten rijkelijk afgewerkt met grijze Noordzeegarnalen op een bord gepresenteerd met aangepaste garnituur

Vitello tonato
Een echte Italiaanse klassieker van fijn, rosé gebraden kalfsvlees afgewerkt op een bord met een saus op basis van tonijn, ansjovis en kappertjes

Gemarineerd zalmhaasje
Zeer zacht gemarineerd stukje zalm en subtiel gekruid met dille enyoghurt vinaigrette

Al deze gerechten worden afgeleverd op een porseleinen bord of schotel. Hiervoor rekenen wij een extra waarborg aan van €3 per bord.
€ 7,80 / pp



€ 7,90 / pp



€ 10,90 / pp



€ 8,20 / pp


€ 11,90 / pp

WARME VOORGERECHTEN

Sint-Jacobs gratin "royal"
Ovenschaaltje gevuld met Sint-jacobsvruchten en witte wijnsaus afgewerkt met gemalen emmentalerkaas en grijze garnaaltjes

Scampi's in lookboter
Ovenschaaltje gevuld met 6 grote knapperige gebakken scampi's en huisgemaakte lookboter

Kalfszwezerik met boschampignons
Ovenschaaltje gevuld met 6 grote knapperige gebakken scampi's en huisgemaakte lookboter

Bovenstaande gerechten worden afgeleverd op een porseleinen bord of schotel. Hiervoor rekenen wij een extra waarborg aan van €3 per bord.

Quiche met zalm en ricotta
Taartje met vulling van witte aspergepunten met gerookte en verse zalm

Quiche Mediterrannee met geitenkaas
Taartje met vulling van witte aspergepunten met gerookte en verse zalm

Alle warme voorgerechten dienen best ca 12 à 15 minuten opgewarmd te worden in een voorverwarmde oven op 180°C.

Verse kaaskroketten
Verse garnaalkroketten

Bovenstaande kroketten dienen nog eventjes gefrituurd te worden. Geen garnituur.

€ 9,80 / pp



€ 8,90 / pp


€ 11,90 / pp





€ 4,80 / pp


€ 5,20 / pp





€ 1,60 / st
€ 3,80 / st

FEESTELIJKE SOEPEN

Boschampignonroomsoep
Een gevogeltje soepje met veel bospaddenstoelen gebonden met verse room

Aspergeroomsoep
Verse kippenbouillon met Vlaamse asperges, gebonden met verse room en gehakte peterselie maken van deze soep een echte feestklassieker

Buisque van kreeft en grijze garnalen
Een heerlijke bisque afgewerkt met grijze garnalen en room

Tomatenroomsoep
Soepje van verse tomaten gebonden met verse room en lekkere huisgemaakte balletjes van kalfsgehakt

Witloofvelouté
Roomsoepje van vers Brussels witloof

Consommé van fazant
Geklaarde bouillon van vers wild met een brunoise van fijne groentjes en garnituur van wilde fazant

Thaise currysoep
Pittig soepje van rode curry met paksoi en koriander.


Deze soepen zijn gemakkelijk op te warmen door voorzichting om te roeren op een zacht vuurtje. U kan eenvoudig soepballetjes bijbestellen om zo uw soepen te verrijken. Met 1 liter soep kan u 3à4 borden vullen. 

€ 4,80 / liter


€ 4,80 / liter



€ 8,90 / liter


€ 4,20 / liter



€ 4,20 / liter


€ 7,90 / liter



€ 4,80 / liter


VLEES & WILD GERECHTEN

Wildstoofpotje van hert en ree

Vol au vent

Kipfilet in archiducsaus (champignonroomsaus)

Kalfsblanket

Konijnenbillen op Vlaamse wijze

Kalkoenstoofpotje

Stoofpotje van parelhoen in portosaus

Varkenshaasje in peperroomsaus

Varkenshaasje in champignonroomsaus

Herten filet in grand veneur saus

Haasje van wild zwijn in boschampignonroomsaus

Fazantfilet "brabançonne"

Eendenborstfilet in portosaus

Gevulde kalkoenborst met roomsaus

Konijnmedaillon met portosaus

Lamsstoofpotje met wintergroentjes

Varkenswangetjes met trappist

Lamskroontje met granenmosterd sausje

Hazefilet met hazenpepersaus

Het is mogelijk om gewoon het gewenste gewicht te bestellen. Wij rekenen als hoofdgerecht ca 350gr per persoon.

€ 22,80 / kg

€ 15,90 / kg

€ 16,90 / kg

€ 20,80 / kg

€ 22,90 / kg

€ 15,90 / kg

€ 21,90 / kg

€ 17,90 / kg

€ 17,90 / kg

€ 58,90 / kg

€ 32,90 / kg

€ 42,90 / kg

€ 32,90 / kg


23,90 / kg

€ 23,90 / kg

€ 23,90 / kg

€ 21,90 / kg

€ 36,90 / kg

€ 36,90 / kg


FEESTGERECHTEN VIS

Vis Vol au vent

Oostendse tongrolletjes

Kabeljauwhaasje met prei in wittewijnsaus

Zalmfilet in bearnaisesaus

Bouillabaisse met zeeduivel en rode poon

Zeebrugs vispannetje met puree

Geserveerd in een porseleinen schoteltje met waarborg van € 3,00
Het is mogelijk om gewoon het gewenste gewicht te bestellen.
Wij rekenen als hoofdgerecht 350 gr. of 5 tangrolletjes per persoon
€ 23,80 / kg

€ 21,80 / kg

€ 26,90 / kg

€ 22,90 / kg

€ 14,90 / p.p

€ 12,90 / p.p

GROENTENFESTIJN

Koude groenteschotel (vanaf 4 pers)
Aardappelsalade, komkommer, salade, tomaten, boontjes en worteltjes op schotel

Primeurgroenten
Worteltjes, broccoli en bloemkool geblancheerd en op smaak gebracht in de wok

Wintergroenten
Ajuin, champignons, courgette, boontjes en wortelen gestoofd en op smaak gebracht

Warme groenteschotel
Gebakken witloof, worteltjes, bonen, brocolli en spruiten lekker bereid en op smaak gebracht door onze chef op schotel gegarneerd

Wondappeltjes met veenbessen

Babypeertjes in rode wijn

Gebakken witloof

Boontjes met spek

Spruitjes met spek

€ 5,80 / p.p


€ 6,20 / 2pers


€ 6,20 / 2pers


€ 12,40 / 2pers
€ 24,80 / 4pers



€ 2,20 / st

€ 13,90 / kg

€ 5,20 / 5 st

€ 12,80 / 10 st

€ 4,80 / 500 gr

AARDAPPELGERECHTEN

• Verse aardappelkroketjes
• Verse amandelkroketjes
• Aardappelpuree
• Wortelpuree
• Savooipuree
• Knolselderpuree
• Aardappelgratin
• Gebakken krieltjes met spek
• Provençaalse patatjes
€ 2,80 / 10 st
€ 3,50 / 10 st
€ 7,40 / kg
€ 7,90 / kg
€ 7,90 / kg
€ 7,90 / kg
€ 4,60 / 2pers
€ 3,20 / 2pers
€ 3,20 / 2pers

DESSERTS



Rijstpap van verse hoevemelk

Tiramisu met speculaas

Duo van chocolade en mascarpone

Chocolademousse

CULINAIRE SAUZEN

Warme sauzen

Peperroomsaus, champignonroomsaus, bearnaisesaus, wildsaus, wittewijnsaus, roze pepersaus

Deze sauzen zijn allen huisbereid en enkel in potjes van 250 gr te verkrijgen. Eenvoudig enkele minuutjes op te warmen in de microgolfoven met open deksel.


Koude sausen
Looksaus, cocktailsaus, tartaar, zigeunersaus, barbecuesaus, currysaus

Deze sauzen zijn enkel te verkrijgen in potjes van 250 gr.

BUFFETTEN & SCHOTELS

FEESTBUFFET

Tomaat rijkelijk gevuld met grijze garnaalsalade, Italiaanse ham met meloen, asperges in een jasje van beenham, gevulde hoeve-eitjes, tonijnsalade op een bedje van perzik, ovengebakken boutje van kip, gebraden rosbief en varkensgebraad, cocktail- en tartaarsaus, gegarneerd met koude groeten.

Prijs per persoon € 23,90 / pp
 
vanaf 4 personen

LUXE FEESTBUFFET

Stukje gepocheerde zalmfilet, gerookte zalm en forel, tomaat rijkelijk gevuld met grijze garnaalsalade, Italiaanse ham met meloen, asperges in een jasje van beenham, gevulde hoeve-eitjes, tonijnsalade op een bedje van perzik, ovengebakken boutje van kip, gebraden rosbief en varkensgebraad, cocktail- en tartaarsaus, gegarneerd met aangepaste koude groeten.

Prijs per persoon € 26,90 / pp
 
vanaf 4 personen

CHARCUTERIE SCHOTEL

Deze schotel wordt samengesteld uit verschillende soorten van charcuterie en zelfbereide salades, mooi afgewerkt met vers fruit.

Prijs per persoon € 10 / pp
 
vanaf 4 personen

ONZE KAASSCHOTELS

Aangepaste Belgische, Franse, Italiaanse,... kazen mooi op schotel gegarneerd en afgewerkt met een waaier van vers fruit en noten

Hoofdgerecht € 12 / pp
Dessert € 8,50 / pp
vanaf 4 personen

SUGGESTIES VERS VLEES


VERS WILD & GEVOGELTE
Voor de liefhebbers selecteren wij vers wild van topkwaliteit! Eenvoudig te bereiden en gegarandeerd succes. Aarzel niet om informatie te vragen over de bereiding van uw wild.

Fazant (haantje of hen)
Parelhoen
Parelhoenfilet
Haas (heel per stuk)
Hazenrug
Bosduif
Kwartel
Fazantfilet
Eendenborstfilet
Hazenfilet
Reefilet
Reekoteletjes
Hertenfilet
Hertenkalffilet
Haasje van wild zwijn
Verse wildragout
Gerookte eendenborst
Kalkoen (hele)
Verse foie gras
Foie gras bereid
Vers konijn
Verse konijnenbillen


EXCLUSIEF RUNDSVLEES & ANDERE VLEESSOORTEN

Black Agnus rib-eye
Slimmental entrecôte
Varkenswangetjes
Kalfszwezeriken
Lamsbout met been
Lamskroontjes
Limousin entrecôte
Côte à l’os
Orloffgebraad van de chef
Osso buco van kalf
Lamsfilet
Varkenskroon “Duroc d’olive”

Wij bieden u ook de beste kwaliteit rundsvlees geselecteerd uit eigen hoeve!
Of het nu gaat om een mooi stukje rosbief, tournedos, chateaubriand, côtea l’os, filet pur, carpaccio, rundstong of ossenstaart. Wij hebben het altijd voor u. Alles wordt versneden naar u wensen met de meeste zorg!

SPECIALITEIT VAN HET HUIS

Onze absolute topper tijdens de feestdagen is bij uitstek onze huisbereike gevulde kalkoen! De meest kwalitatieve kalkoenen worden door ons team van koks opgevuld met een mix van kalfsgehakt, kalkoenfilet, appleltjes, peertjes, rozijntjes en een vleugje calvados. Dit topgerecht wordt u geleverd in een ovenschotel met een stukje vers spek en vormt het ideale gerecht voor uw feestdiner.

• Gevulde hoevekip (5-7 personen)
• Gevulde babykalkoen (8-10 personen)
• Gevulde kalkoen (10-12 personen)
• Verse kalkoen door u zelf op te vullen (niet ontbeend!)
• Kalkoenrollade (filet) in een netje (min. 1kg)
• Kalkoenrollade gevuld met onze vulling van de kalkoenen (pas vanaf 2kg)

U kan onze feestelijke kalkoensaus (per liter) bij uw kalkoen bestellen!

BEREIDINGSWIJZE GEVULDE KALKOEN OF KIP
1 - Neem uw kalkoen minstens 2 uur vooraf uit de koelkast, en laat op kamertemperatuur komen.

2 - Oven voorverwarmen op 180°CVoeg enkele klontjes boter toe in de hoeken van onze braadslede en braad de kalkoen gedurende 15-30 min. op 180°C tot deze lichtjes bruint.
3 - Verlaag de temperatuur naar 150°C en bestrijk de kalkoen ieder 1/2 uur met een beetje gesloten boter.

Gevulde kip (5-7 pers): 2u. maximale braadtijd
Gevulde babykalkoen (8-10 pers): 2,5u.  maximale braadtijd
Gevulde kalkoen (11-14 pers): 3u.  maximale braadtijd

Indien uw kalkoen te snel kleurt kan u deze afdekken met aluminiumfolieNa de braadtijd, oven afzetten en de kalkoen bedekt met aluminiumfolie 20 min. laten rusten.Intussen kan u rustig uw bijgerechten van uw menu voorbereiden.

Wij wensen u een heerlijke maaltijd toe!
€ 45,90 / st
€ 65,90 / st
€ 78,90 / st
€ 5,80 / kg
€ 15,80 / kg
€16,90 / kg

GOURMET & STEENGRILL

Gourmet van de chef

Biefsteak - Kipfilet - Varkenshaasje - Hamburger - Kalfsworstje - Kalfsvink - Lamskroontje

niet op schotel (vanaf 4 personen) €  9,90 / pp
op schotel (vanaf 4 personen) € 10,90 / pp

KinderGOURMET

Kipfilet - Hamburger - Kalfsworstje - Mini-saté 

niet op schotel € 5,20 / pp

GOURMET all-in

Gourmet van de chef op schotel - Koude groenteschotel - Assortiment sausjes van het huis

op schotel (vanaf 4 personen) € 16,90 / pp

VISGOURMET /STEENGRILL

Scampi spiesje - gamba - kabeljauwhaasje - sint-jacobsvrucht- zalmfilet

niet op schotel (vanaf 4 personen) € 13,80 / pp
op schotel (vanaf 4 personen) € 14,80 / pp

Wildgourmet van de chef

Een ware ontdekking tijdens het wildseizoen!
Op deze manier kan u kennis maken met een variatie van wild. Heerlijk in combinatie met wondappeltjes, babypeertjes, warme groenteschotel, amandelkroketjes en aangepaste wildsauzen, die u enkel nog hoeft op te warmen.
Kortom, een absolute aanrader tijdens het jachtseizoen!

Everzwijnfilet - Hertenkalffilet - Reefilet - Eendenborstfilet - Hazenfilet - Fazantenfilet - Kwarteleitje

niet op schotel (vanaf 4 personen) € 15,80 / pp
op schotel (vanaf 4 personen) € 16,80 / pp

TeppanYaki

Teppanyaki vleesschotel

Kruidensteak - Kipfilet - Lamsfilet - Oosterse cordon bleu - Hamburger - Japans spiesje - Varkenshaasje

niet op schotel (vanaf 4 personen) € 11,80 / pp
op schotel (vanaf 4 personen) € 12,80 / pp

Teppanyaki groentenschotel

Gemarineerde krieltjes en roerbakgroentjes

vanaf 4 personen € 4,95 / pp

Teppanyaki bakplaat

U kan gebruik maken van onze toestellenverhuur mits de betaling van een waarborg.
Bij correcte inlevering van het toestel, wordt deze waarborg u terugbetaald.

Teppanyaki toestel (4-6 personen): huur 5 € + waarborg 25 €

FONDUE

Fondue van de chef

Chateaubriand - Kipfilet - Varkensvlees - Gepaneerde balletjes - Spekvinkje - Kalfsworstjes - Loempia's

niet op schotel (vanaf 4 personen) € 8,90 / pp
op schotel (vanaf 4 personen) € 9,90 / pp

Kinderfondue

Kipfilet - Gepaneerde balletjes - Spekvinkjes - Loempia

niet op schotel € 5,20 / pp

Fondue all in

Fondue van de chef op schotel - Koude groenteschotel - Assortiment sausjes van het huis

op schotel (vanaf 4 personen) € 16,20 / pp

WINTER/Barbecue

Deze winter barbecue pakketten zijn beschikbaar vanaf 1 december 2018 tot en met 1 februari 2019.

PAKKET/CLASSIC

Zwitserse barbecueworst - gemarineerde kipfilet - barbecuespek - varkenshaasje op spies
(vanaf 4 personen) € 8,90 / pp

PAKKET/MEAT

Butcher burger - gemarineerde kipfilet - biefstuk gemarineerdmet kruidenboter - 1/2 sparerib
(vanaf 4 personen) € 9,90 / pp

PAKKET/SPECIALE

Lamskroon op spies - biefstuk gemarineerd met kruidenboter -gemarineerde brochette - duroc d’olive mignonette
(vanaf 4 personen) € 10,90 / pp

BB
ONTDEK ONS AANBOD

FEESTFOLDER

Zeg nu zelf, niets is er zo gezellig als tafelen met personen die U nauw aan het hart liggen. U wilt uw partner verrassen met een romantisch diner, U houdt van heerlijk tafelen met familie en vrienden, U hebt zakenrelaties uitgenodigd...ButcherBart staat voor kwaliteitsvlees, zodat U het ganse jaar door volop kan genieten van uw lievelingsmenu.Heeft U vragen omtrent een recept of bereidingswijze, aarzel dan niet om informatie te vragen...

DOWNLOAD ONZE FOLDER